Fordele ved fjernvarme

 

Fjernvarme er grøn varme

Vallensbæk Fjernvarme Nord får varmen produceret af VEKS, som har en målsætning om, at varmen skal være CO2-neutral fra 2025. Det betyder, at et standardhus sparer 1423 kg CO2 om året ved skiftet fra gas til fjernvarme. Beregningen er baseret på et hus på 130 kvm med et årligt varmeforbrug på 18,1 MWh.

I Vallensbæk Nord kan over 600 husstande derfor snart skære næsten 70 % af deres CO2-udledning fra den ene dag til den anden.

Fjernvarme er billig opvarmning

Fjernvarme er en billig og miljørigtig måde at opvarme din bolig – helt uden, at du skal gøre noget.

Det skyldes bl.a. at fjernvarmen er et fælles varmesystem. De kollektive værker kan udnytte energikilderne langt mere effektivt end mindre private anlæg. Forbrugerne deler også udgifterne til drift, vedligehold og udvikling. Derudover må ingen tjene på fjernvarmen – økonomien skal blot hænge sammen – og så er fjernvarmen ikke så afhængig af prisen på gas og olie, fordi vi kan bruge næsten alle energikilder i produktionen af varmt vand til dig.

Du kan ikke høre eller lugte fjernvarmen

Med fjernvarme i huset bliver fyret erstattet af en lille, fuldautomatisk fjernvarmeunit på væggen. Herfra strømmer varmen ud til husets radiatorer, gulvvarmeanlæg og varme haner. Fjernvarmeboksen er helt lydløs, afgiver hverken lugte eller damp, og er fuldt isoleret. Det betyder godt nok, at der ikke længere er spildvarme til at tørre de våde støvler ovenpå fyret, men til gengæld spilder du heller ikke varme.

Læs mere om fjernvarmen